torsdag 13 september 2007

Skandalös handelsminister?

Landet fick en ny handelsminister [moderaten Ewa Björling] igår; här skulle det passa att brista ut i ett "Grattis Sverige", men jag struntar i det, tror jag. Det blir sannolikt ingen succé, som så ofta är fallet när Reinfeldt handplockar en person till sin regering. Han är inte direkt känd för att vara särskilt omdömesgill när det gäller rekrytering av nya statsråd.

Någonting har han ändå lärt sig av tidigare ministerskandaler; Reinfledt inledde med en presentation av ministerns mörka förflutna. Björling har bland annat dumpat jordmassor utanför tomten på Ekerö samt tidigare begagnat sig av svarta tjänster. Vad de sistnämnda bestod av avslöjade han inte, men det är naturligtvis bara en tidsfråga innan media gräver fram det. Kan bli intressant.

Kanske blir det nästa skandal i "regeringen Reinfeldt"? Om nu inte någon annan hinner avgå, avslöjas med en köpt låtsasexamen eller något liknande innan Björlings hemlighet[-er?] kommer ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det trista i hela borgarregerinsdraget är att så många lik i lasten beror nog på att dom som sitter i en borgarregering har så mycket inom bissnes att göra så dom bär dragen av en illa dold skepnad... den urtrista sagan om kapitalet och makten !
Kenneth

Miss Jurist sa...

Kenneth: det ligger säkert mycket i det du säger! Jag är trött på deras lögner och viljan att ständigt dölja saker. De som lovade att de skulle vara en sån "öppen regering" mot folket. När?, undrar jag.