måndag 10 september 2007

Comebacken som uteblev

Alla pratar om den idag: Britney Spears comeback. Den som inte riktigt hände. Jag såg själv det direktsända framträdandet inatt, och som alla vet var det inte bra. Inte någonstans.
Spears stod plötsligt på scenen iförd glittrande underkläder, och halvt iordninggjord när det gällde både sminkning samt frisyr. Dessutom var tydligen inte heller alla lösnaglar på plats; en fattades under uppträdandet. Usch. Och MTV-galan skulle bli hennes comeback? Right.

Det var som om Spears och hennes team haft så knappt med tid att ordna [före detta?] sångerskan, att hon fick möta publiken halvfärdig. Pinsamheterna slutar inte där; Spears kändes stel på scenen, saknade energi, kunde inte dansa, mimade uselt, hade svårt att gå i sina stövlar och verkade allmänt obekväm. I tidningarna har det spekulerats i att hon var nervös, och det är inte konstigt om det skulle vara så; det var längesedan hon uppträdde på ett evenemang av det slaget, som MTV Video Music Awards. Hade det inte varit bättre att börja med mindre event då, för att få tillbaks känslan i uppträdandena, och inte kasta sig rakt in i en "gala" som denna? Spears var inte redo för det här, och det visade hon tydligt. Därför blev det också fiasko.

Jag har aldrig gillat Britney Spears särskilt mycket; hon är en kommersiell produkt, som jag inte tilltalas av. Inatt var hon inte ens det, hon var bara oförberedd, och det var svårt att tro att hon någonsin varit en artist överhuvudtaget.

Inga kommentarer: