torsdag 6 september 2007

Hysteriskt värdelöst

Nyberg och Törnblom, TV3:s nya mentalträningsprogram, sänds i repris i skrivande stund. Hur har kanalen tänkt när det gäller denna hysteriska show, egentligen? Vad jag förstår är tanken att tittaren ska komma till insikter om sig själv och sina beteendemönster, och vilja ta kontrollen över sitt eget liv. Märkligt. Det enda jag inspireras till att göra, är nämligen att kasta ut tv:n genom fönstret, eftersom programmet är så förskräckligt uselt.

Jag förmodar att Törnblom tror att hon är väldigt direkt i sin kommunikation, lätt att ta till sig, vilken hon kanske är. Problemet är bara att det inte kommer till uttryck i programmet, eftersom man upplever henne som brutalt uppspeedad; hon fullkomligt slukar varenda energi ur tv-publiken hemma i sofforna.

Och så Renée Nyberg (nu igen!). Vad gör hon där överhuvudtaget? I programmet gestaltar hon ett pinsamt mellanting av sömnig sidekick och amatörpsykolog för de malplacerade gästerna. Hon fyller verkligen ingen funktion.

Vilket vinnande koncept! Not.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, så sant som du säger.

Allt bra annars?

Miss Jurist sa...

Marica: grymt irriterande program! =) Med mig är allt bra, mycket att göra bara - men nu är det äntligen helg igen! :D Hoppar in hos dig och skriver mer snart! Kram!