söndag 18 november 2007

Sysselsättningen före och efter maktskiftet

I torsdags presenterade Statistiska Centralbyrån den officiella arbetsmarknadsstatistiken. Särskilt intressant att notera är att under föregående regerings sista år vid makten ökade antalet sysselsatta med ungefär dubbelt så många som under den borgerliga regeringens första år vid makten.

Under Sveriges tidigare regerings styrande, med Socialdemokraterna i spetsen, ökade sysselsättningen med 153 000 från oktober 2005 till samma tid 2006. Detta kan jämföras med siffrorna för oktober 2006 till oktober 2007, Alliansens första år vid makten, då sysselsättningen steg med 81 000.

Alliansen har hela tiden menat att deras omstruktureringar, som lett till rejält försämrade levnadsvillkor för många människor, är nödvändiga för att öka landets sysselsättningsgrad. Förhoppningsvis inser människor nu att detta är långt ifrån sant. Vår förra regering lyckades öka sysselsättningen utan att varken skära ned i a-kassan eller försämra i trygghetssystem.

Vad kan vi utläsa av statistiken? Att jobb inte skapas genom att man stramar åt tyglarna för samhällets sjuka och arbetslösa!


Bild från Create Blog
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej...

Tänk om sossarna kunde komma tillbaka till makten. De var trots allt bättre än nu... Och inget har blivit bättre sedan maktbytet.

Och det där med män... ja vart hittar man dem? Jag har då haft tur att åtminstonde träffat en snäll och honom träffade jag genom spray. Kanske det är något?

Allt bra annars?

kram

Miss Jurist sa...

Marica: det är precis så som du skriver! Vi ser en sån tydlig försämring för vissa, och en förbättring för en särskild "klick" som inte hade det dåligt på nåt sätt innan heller. Det var synd att Socialdemokraterna "lallade bort sig" inför valet 2006, men vi får hoppas på att de kommer starkt - med en ännu bättre politik än tidigare - till nästa! Det är ju "bara" tre år kvar tills dess =)
Ang. män; ja, jag har hört många solskenshistorier om hur folk funnit varandra på nätet. Man borde kanske ge det en chans! Hmm. Jag ska undersöka saken närmare ;) Annars är det bara bra här! Hur är det med dig? Kram!