söndag 25 november 2007

Regeringen sviker väljarna

I ett utmärkt debattinlägg belyser idag Socialdemokraternas partiordförande, Mona Sahlin, den nuvarande regeringens lögnaktiga politik. Alliansen lovade mycket inför valet 2006, men sedan dess tycks såväl inställning som handlingsplan ändrats markant på flera områden.

Det finns en mängd sakfrågor i vilka regeringen frångått sina [påstådda] ståndpunkter. Gång på gång sviker de många av sina väljare, denna kritik kommer till och med från de egna leden. Att väljarna nu börjat inse regeringens falskspel visar sig inte minst genom sviktande opinionssiffror gällande förtroendet för Reinfeldt och hans allierade.

Ett av regeringens alla utspel inför valet var att man tänkte förbättra situationen för samhällets mindre ekonomiskt priviligerade. Var blev det löftet av? Jag citerar Mona Sahlin [DN 25/11 2007]:

"Reinfeldts regering påstår att 'det är låginkomsttagarnas tur'. Men i stället har 70 procent av budgeten riktats till de 30 procent som har högst inkomster."

Den borgerliga politikens vinnare är, som så ofta när det gäller denna, de som redan har det bra ställt, ekonomiskt och socialt. Tyvärr lät sig många luras av den strategi som Alliansen tillämpade inför senaste valet, och trodde på flosklerna som avfyrades likt raketer: det hette att Alliansen värnar arbetarna, låginkomsttagarna, de som befinner sig i utanförskap på ett eller annat sätt, och så vidare. Det låter onekligen vackert och solidariskt, inte konstigt att man lockade väljare med det. Dessvärre har det visat sig att den här regeringen gärna säger en sak, men gör en helt annan.

För de som lever på små ekonomiska marginaler, har så kallade "lågstatusyrken", är sjuka, för studenterna [med flera] har regeringens politik inte inneburit någon förbättring. Och kommer inte heller så göra. Istället ser vi en pågående försämring som drabbar de som redan har svårigheter att få vardagen att gå ihop, på ett eller flera sätt.


Nyckelord: , , , , , och intressant.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var väldigt liten och oläslig text här, men annars är det väl rätt att rädda kaniner.

Miss Jurist sa...

Anonym: men oj! Ser texten liten ut? Hmm, så ska det ju absolut inte vara. Får jag fråga vad du har för webbläsare?
Ja, kaninfrågan är viktig! Mer information finner du på: http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,5388242&_dad=portal&_schema=PORTAL. Det har också bildats en grupp i Stockholm som värnar dessa djur, och deras hemsida finns på: http://www.stoppakaninutrotningen.nu. Trots att Stockholms stad är medvetna om att det finns alternativa metoder som vore långt mer effektiva och ekonomiska jämfört med avskjutningarna, vägrar de tillämpa dessa. Man väljer helt enkelt den blodiga metoden framför icke-våldet. Tusentals kaniner avlivas under högst tvivelaktiga former varje år, i Stockholms stad. Det är oacceptabelt.

Anonym sa...

Nu ser det lite bättre ut med ett annat typsnitt, webbläsaren är IE6, textstorlek inställd på "mellan" som ju är standard.

Djurens rättsliga status behöver i många fall stärkas med ett biträde eftersom de inte är lika verserade som människan, men annars är det kanske inte mycket som skiljer oss åt.

Anonym sa...

Hej..

Jag har också problem med min text som ändrar storlek när den kommer ut på internet och vilken typ av webläsare man har.. Jag har tidigare lyckats fixa det men nu så vill den inte alltid som jag vill...
Men din text ser jätte bra ut.. Mindre än jag minns den som men inte mindre än min och inte alls svårt att läsa och så.. Jag använder mig av firefox.
kram

Anonym sa...

Hej! Jag frågade om juristprogrammet för ett tag sedan, och ville bara tacka för svaret! Värdefullt att få information från en student, och inte bara från glättiga högskolebroschyrer. Så tack så mycket! http://allaminasmaord.blogg.se