torsdag 25 oktober 2007

Socialen gör ung man hemlös imorgon

Läste precis en artikel om en ung man som tagit hand om en herrelös, undernärd katt. Katten har på kort tid förändrat hans liv på ett otroligt sätt; mannen (som har ADHD) känner återigen glädje och motivation, något som samhället misslyckats hjälpa honom att återfå. Men detta har sitt pris: Landskrona kommun gör nu den unge mannen och katten hemlösa.

Anledningen är att mannen i artikeln [publicerad av Kvällsposten] bor i en av socialtjänstens lägenheter, och den aktuella kommunen ratar djur i bostaden. Vill mannen ta hand om katten, ska han alltså flytta ut. Han fick endast dagar på sig att packa - imorgon [fredag, 26/10] ska han vara ute ur lägenheten. Återigen har vi ett fall där den svenska socialtjänsten hänsynslöst demonstrerar sin "makt" över de utsatta och försvarslösa.

Till skillnad från kommunen överger dock denne unge man inte ett liv. Han är fast besluten att inte lämna katten.
Att stadga ett totalförbud mot husdjur i en bostad, tycker jag är förskräckligt. Personligen anser jag inte att man ska ha rätt till detta. Det är välkänt att djur har en positiv inverkan på människan, något som den unge mannen i artikeln är ett tydligt bevis på.

Att förneka någon att ge och kärlek och omsorg, till/från människa eller djur, är ett kränkande ingrepp i den enskilda individens liv. Ska sådant få förekomma, vill vi att samhället ska vara berättigat att göra detta? Naturligtvis inte!

Jag hoppas att den unge mannen orkar stå på sig och att han bereds tak över huvudet för sig själv och sin vän. Jag önskar även innerligt att socialtjänsten ändrar sin inbicilla ståndpunkt, och låter mannen och katten bo kvar i det egna hemmet!


Bild från Create Blog. Katten på bilden har inget med saken att göra.

Nyckelord: , , , , , , och intressant.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack vare dig så slängde jag in en anmälan till en kurs till våren ;) Får väl se hur vi gör du och jag, tackar ja eller nej, beroende på hur mycket vi har att göra ;)

Miss Jurist sa...

Karolina: men vad kul!! =) Nu får vi hålla tummarna, och hoppas också att vi båda har tid med våra respektive kurser i vår! Ha en jättefin kväll :)

Mia sa...

Oh!! Vad trött jag blir. Det verkar vara brist på både medmänslighet och sunt förnuft i dagens värld *suck*...

Miss Jurist sa...

Mia: ja, visst är det ledsamt? Var är empatin i samhället, kan man undra?

Anonym sa...

Folkhemmet står i lågor så är det bara.