lördag 1 december 2007

Andrahandstjänster för andrahandsgrupper

Läste nyligen på tidningen Studentlivs portal om den usla studentekonomin. Där finns även olika "tips" på hur man sänker sina kostnader, så att man på nåt sätt ska kunna överleva på studiebidraget och -lånet. Säg den heltidsstudent som är bosatt i Stockholm som klarar det utan vidare! De utgör nämligen en minoritet.

Att besöka tandvården och klippa håret är två saker som är viktiga även för en student. Studentliv tipsar därför om att man kan vända sig till personer som ännu inte är färdigutbildade för att få dessa saker ordnade. Missuppfatta mig inte nu, jag tycker att det är bra tips! Men. Är det inte ganska illa att vissa grupper i samhället inte ska kunna köpa dessa tjänster, framförallt tandvård, av de som är utbildade, av den anledningen att de inte har råd? Det skulle inte förvåna mig om vissa som ännu inte är färdigutbildade är minst lika kompetenta som sina utbildade yrkeskollegor, men jag skulle aldrig chansa med varken tänderna eller håret. Långt ifrån alla har dock möjlighet att välja annat än dessa alternativ.

Ingen borde behöva känna sig tvingad att köpa grundläggande tjänster som utförs av de som inte har dokumenterad formell kompetens, på grund av mindre god ekonomi.


Nyckelord: , , , , , och intressant.

Inga kommentarer: